- 350 gr. ufak doğranmış yağsız kuşbaşı et
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 adet patates
- 1/2 su bardağı bezelye
- tuz, karabiber, pulbiber, kekik
- ince doğranmış maydanoz
- 15-17 yaprak milföy hamuru
- 1-2 kaşık zeytinyağında dogranmış soğanlar sotelenir. Eğer kuzu eti kullanıyorsanız etler eklenir, tencerenin kapağı kapalı olarak kısık ateşte etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Havuç, patates ve bezelyeyi ayrı ayrı haşlayın. Haşlanmış ve küp küp doğranmış havuçları ekleyip biraz kavurun, haşlanmış bezelyeleri ekleyin. En son haşlanıp, küp küp doğranmış patatesleri ekleyip, biraz daha soteleyip, ocaktan alın. İçine tuz,karabiber, pulbiber, kekik ve doğranmış maydanozu ekleyin. İç harç soğumaya bırakın. Milföy hamurların çözülmesini bekleyip, ortasına soğumuş iç harçtan koyup, karşılıklı köşelerini kapatarak bohça şekli verilir. Ters çevrilerek tepsiye dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp, çörekotu veya susam serpilir. Önceden ısıtılmış 200 °C fırında pişirilir.
Talaş böreği tarifi,yapımı,yapılışı,resimli



Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 Response to "Talaş böreği tarifi,yapımı,yapılışı,resimli"
Yorum Gönder