Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Mantarlı tepsi böreği tarifi,yapımı,yapılışı

  1. 5 Adet Yufka
  2. 1/2 Su Bardağı Sıvı Yağ
  3. 1/2 Su Bardağı Süt
  4. 250 Gr Peynir ya da Lor
  5. 1 Tatlı Kaşığı Margarin
  6. Mantarlı harç için
  7. 300 Gr Kültür Mantarı
  8. 4 Adet Sivri Biber
  9. 1 Adet Orta Boy Kuru Soğan
  10. 1 Tatlı Kaşığı Biber Salçası
  11. 1 Çay Kaşığı Kimyon
  12. 1 Tatlı Kaşığı Karabiber
  13. 2-3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
  14. Tuz
  15. Üstü için
  16. 1 Su Bardağı Sıvı Yağ ve Süt Karışımı
  17. 1 Adet Yumurta Sarısı
  18. Susam
  19. Sıvı yağı tavanıza aldıktan sonra ince kıyılmış soğanları sararıncaya kadar kavurun. İnce dilimlediğiniz biberleri ve mantarları ilave edin. Mantarlar renk değiştirmeye başladığında biber salçanızı ekleyerek iyice karıştırın. Tuz, kimyon ve karabiberinizi ekleyip karıştırarak soğutmak için kenara alın.

    Yufkalarınızı ortadan ikiye kesin. Böreği hazırlarken bu yarım yufkaları kullanmamız gerekiyor. Bir yarım yufkanın düz kenarı size bakacak şekilde tezgahınıza serin. Mantar harcımızın 1/10′unu ince bir hat şeklinde kenarlardan sağda ve solda 4′er parmak boşluk bırakarak yerleştirin. Peynirinizin de 1/10′unu mantarlı harcımızın üzerine serpin. 1 Su bardağı Süt ve yağ karışımınızdan 1-2 kaşığını yufkanıza bir kaşık yardımıyla yayın. Yufka kenarlarındaki payı içe katladıktan sonra ince bir şekilde rulo yapın. Isıya dayanıklı fırın kabınızı margarin ile yağladıktan sonra, kenarına ilk hazırladığınız ruloyu yerleştirin. Yufkanızın açılabilecek kısmının altta kalmasına özen gösterin mutlaka. Tüm ruloları sarıp hazırladıktan sonra yan yana dizin.

    Ruloları elle bastırarak düzeltin ve aradaki boşlukları alın. Üstüne 1/2 Su bardağı yağ ve süt karışımını kaşıkla yayın. 1 yumurta sarısını sürdükten sonra bolca susam ile kaplayın. Daha sonra 180-200 derecelik fırında üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişirin

1 Response to "Mantarlı tepsi böreği tarifi,yapımı,yapılışı"

online mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri