SUBİZ SOSU
MALZEME ;1 LİTRE
750 gram Soğan doğranmış 100 gram Margarin
800 ml Beşamel sos 1 Çay kaşığı tuz
1 Çimdik karabiber 200 ml Çiğ krema
YAPILIŞI ;Soğanları kaynar suda 2-3 dk haşlayın ve iyice süzün.Derin bir tavada margarini eritin.Soğanları ekleyip,kısık ateşte renk aldırmadan kavurun. Ateşi kısın.Beşamel sosu ilave edip,iyice karıştırın.Tuz ve karabiberini ilave edin.Sosun üzerini kapatıp fırında 1 saat pişirin.İnce bir süzgeçten geçirip,süzün ve temiz bir kaba boşaltın.Tekrar ısıtıp kremayı katıp karıştırın ve servise sunun.
NOT ;BU SOS YUMURTA YEMEKLERİ VE FIRINDA KIZARTILMIŞ KUZU VE KOYUN ETLERİNİN YANINDA VERİLİR
No Response to "Subiz sos ,subiz sos tarifi,yapılışı,nasıl yapılır? Subiz sos nerede kullanılır?"
Yorum Gönder