Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Subiz sos ,subiz sos tarifi,yapılışı,nasıl yapılır? Subiz sos nerede kullanılır?


SUBİZ SOSU
MALZEME ;1 LİTRE
750 gram Soğan doğranmış                                       100 gram Margarin
800 ml  Beşamel sos                                                  1 Çay kaşığı tuz
1  Çimdik karabiber                                                   200 ml  Çiğ krema

YAPILIŞI ;Soğanları kaynar suda 2-3 dk haşlayın ve iyice süzün.Derin bir tavada margarini eritin.Soğanları ekleyip,kısık ateşte renk aldırmadan kavurun. Ateşi kısın.Beşamel sosu ilave edip,iyice karıştırın.Tuz ve karabiberini ilave edin.Sosun üzerini kapatıp fırında 1 saat pişirin.İnce bir süzgeçten geçirip,süzün ve temiz bir kaba boşaltın.Tekrar ısıtıp kremayı katıp karıştırın ve servise sunun.
NOT ;BU SOS YUMURTA YEMEKLERİ VE FIRINDA KIZARTILMIŞ KUZU VE KOYUN ETLERİNİN YANINDA VERİLİR

No Response to "Subiz sos ,subiz sos tarifi,yapılışı,nasıl yapılır? Subiz sos nerede kullanılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri