Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Soğan sosu,Soğan sosu tarifi,soğan sosu nasıl yapılır? nerede kullanılır? yapılışı


SOĞAN SOSU
MALZEME ; 1 LİTRE
50 gram Margarin                                                     600 gram Soğan ince dilimlenmiş
200 ml   SU                                                              800 ML    Beşamel sos
100 ml   Çiğ krema                                                  1     Çay kaşığı tuz
1         Çimdik  karabiber

YAPILIŞI ;Derin bir tavada margarini  ve soğanları ve suyu koyun.Üzerini kapatın ve soğanlar yumuşayıp, su tamamen buharlaşıncaya kadar pişirin.Beşamel sosu ilave edip karıştırın ve bir taşım kaynatın.Ateşten alın.Kremayı ekleyip ,tuz ve biberi ekleyip karıştırın.
NOT ;BU SOS ÇOK KOYU KIVAMDAOLUP,GENELLİKLE FIRINDA KIZARTILMIŞ KOYUN ETLERİNİN YANINDA SERVİS OLUNUR

No Response to "Soğan sosu,Soğan sosu tarifi,soğan sosu nasıl yapılır? nerede kullanılır? yapılışı"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri