Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Şeytan sosu ,Şeytan sosu tarifi,yapılışı,şeytan sosu nerede kullanılır?


ŞEYTAN SOSU

MALZEME ;1 LİTRE
50 Gram Arpacık soğan                                          2 Adet defne yaprağı
25 Adet taze çekilmiş karabiber                             1 Dal taze kekik
100 ml Beyaz şarap                                                200 ml Sirke
1 lt  Demi glace sos                                                75 gram Margarin
1 Çay kaşığı tuz                                                       1 Çay kaşığı toz kırmızı biber

YAPILIŞI ;Arpacık soğanları,taze çekilmiş karabiber,defne yaprağı,taze kekik,beyaz şarap ve sirkeyi derin bir tavaya koyup,suyunu tamamen çektirin.Demi glace sosu ekleyin,kısık ateşte 10 dk pişirin.Oluşan kefi alın.Eğer gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamını inceltin.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın.Margarini katıp karıştırın,tuzunu ekleyip sosu ateşten alın.Toz kırmızıbiber ekleyerek sosu tamamlayın.
NOT ;BU SOS IZGARA ET  VE TAVUK ,HİNDİ YEMEKLERİNİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR.

No Response to "Şeytan sosu ,Şeytan sosu tarifi,yapılışı,şeytan sosu nerede kullanılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri