Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

balık sosu,balık sosu tarifi,cenova sos,cenova sos tarifi,yapılışı,nerede kullanılır?


CENOVA SOS
MALZEME ; 1 LİTRE
125 gram Margarin                                               150 gram Havuç ince doğranmış
75   gram  Kerviz ince doğranmış                         2    Adet defne yaprağı
1     Dal kekik                                                        15 gram Soğan
10 gram Karabiber                                                500 gram Somon balığı (baş ve kemikler)
500 ml Kırmızı şarap                                            500 ml Demi glace sos
1 Çorba kaşığı ançuez ezmesi                               1 lt Balık suyu

YAPILIŞI ;Derin bir tavada 75 gram margarini kızdırın Havuç,kereviz,defne yaprağı,taze kekik,soğan ve karabiberi ilave edip,renk aldırmadan,sote edin,Somon balığının baş ve kemiklerini katın,üzerine bir kapak kapatıp,ocağın bir kenarında 10 dk pişirin.Kırmızı şarap ve demi glace sosu ekleyip,kısık ateşte 30 dk pişirin.Temiz bir tavaya süzün.Balık suyunu ilave edip,karıştırın.Uygun kıvama gelinceye kadar sosu çektirin.Ançuez ezmesinide katıp tekrar karıştırın.İnce bir süzgeçten geçirip tekrar süzün.Kalan margarini ekleyin ve servise sunun.
NOT ;BU SOS ÖZELLİKLE SOMON VE ALABALIĞIN YANINDA SERVİS EDİLİR.

No Response to "balık sosu,balık sosu tarifi,cenova sos,cenova sos tarifi,yapılışı,nerede kullanılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri