Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Mantar sosu. mantar sosu tarifi,mantar sosu nasıl yapılır? mantar sos nerelerde kullanılır?


MANTAR SOS
 MALZEME ;
125 gram Margarin                                              200 gram Mantar dilimlenmiş
1 litre  Demi glace sos                                         200 ml  Beyaz şarap
1 Çay kaşığı tuz                                                   1  Çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI  ;Margarinin 75 gramını bir tavada eritin.Mantarları atıp renk almadan biraz sote edin.Beyaz şarabı ekleyin ve tavadaki karışımın 2/3 ‘ü kalıncaya kadar çektirin.Demi glace sosu ilave edin ve sosu kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar çektirmeye devam edin.Oluşan kefi alın ve ateşi söndürün.Kalan margarini ekleyin ve tuz,karabiberini ilave edip kontrol ediniz.
NOT ;BU SOS IZGARA VEYA SOTE SIĞIR ETLERİNİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR

No Response to "Mantar sosu. mantar sosu tarifi,mantar sosu nasıl yapılır? mantar sos nerelerde kullanılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri