MANTAR SOS
MALZEME ;
125 gram Margarin 200 gram Mantar dilimlenmiş
1 litre Demi glace sos 200 ml Beyaz şarap
1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı karabiber
YAPILIŞI ;Margarinin 75 gramını bir tavada eritin.Mantarları atıp renk almadan biraz sote edin.Beyaz şarabı ekleyin ve tavadaki karışımın 2/3 ‘ü kalıncaya kadar çektirin.Demi glace sosu ilave edin ve sosu kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar çektirmeye devam edin.Oluşan kefi alın ve ateşi söndürün.Kalan margarini ekleyin ve tuz,karabiberini ilave edip kontrol ediniz.
NOT ;BU SOS IZGARA VEYA SOTE SIĞIR ETLERİNİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR
No Response to "Mantar sosu. mantar sosu tarifi,mantar sosu nasıl yapılır? mantar sos nerelerde kullanılır?"
Yorum Gönder