Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Şatobriyan sos,Şatobriyan sos nedir? nerelerde kullanılır?şatobriyan sos tarifi,yapılışı


ŞATOBRİYAN SOS
MALZEME ; 1 LİTRE
50gram Arpacık soğan                                        50 gram Mantar bölünmüş
2 Adet defne yaprağı                                           1 Dal fesleğen
200 ml Beyaz şarap                                             1 litre koyulaştırılmış et suyu
100 gram tereyağı                                                1 Çay kaşığı tuz
1 Çimdik karabiber

YAPILIŞI ;İnce kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları,defne yaprağı,taze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3 ‘ü kalıncaya kadar çektirin.Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.Oluşan kefi alın.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Tereyağını katıp karıştırın.Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayınız.

NOT ; BU SOS IZGARA BONFİLENİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR

No Response to "Şatobriyan sos,Şatobriyan sos nedir? nerelerde kullanılır?şatobriyan sos tarifi,yapılışı"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri