ŞATOBRİYAN SOS
MALZEME ; 1 LİTRE
50gram Arpacık soğan 50 gram Mantar bölünmüş
2 Adet defne yaprağı 1 Dal fesleğen
200 ml Beyaz şarap 1 litre koyulaştırılmış et suyu
100 gram tereyağı 1 Çay kaşığı tuz
1 Çimdik karabiber
YAPILIŞI ;İnce kıyılmış arpacık soğanı, mantar parçaları,defne yaprağı,taze fesleğen ve beyaz şarabı derin bir tavaya koyup 2/3 ‘ü kalıncaya kadar çektirin.Koyulaştırılmış et suyunu ilave edin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.Oluşan kefi alın.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Tereyağını katıp karıştırın.Tuz ve karabiberini ilave edip sosu tamamlayınız.
NOT ; BU SOS IZGARA BONFİLENİN YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR
No Response to "Şatobriyan sos,Şatobriyan sos nedir? nerelerde kullanılır?şatobriyan sos tarifi,yapılışı"
Yorum Gönder