Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Avcı sosu,Avcı sosu nedir? avcı sosu nerelerde kullanılır?Avcı sosu tarifi,yapılışı


AVCI SOSU
      MALZEME ; 1 LİTRE
      125 gram Margarin                                               200 gram  Mantar dilimlenmiş
      50  gram  Arpacık soğan ince kıyılmış                 250 gram  Domates
     200 ml  Sek beyaz şarap                                        1 litre        Demi glace sos
     1     Çay kaşığı tuz                                                  1   Çay kaşığı karabiber

YAPILIŞI ;Margarini derin bir tavada eritin.Mantarları atıp renk aldırmadan biraz sote edin.Arpacık soğanları tavaya ilave edin ve 2-3 dk kısık ateşte pişirin.Domatesi ve beyaz şarabı ekleyin.Tavadaki karışımı yarı yarıya kalıncaya kadar çektiriniz.Demi glace sosu ilave ediniz ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.Oluşan kefi alınız.Tuz ve karabiberi ilave edip servise sunun.  
NOT ;BU SOS IZGARA VEYA SOTE ET ,KÜMES HAYVANLARININ YANINDA SERVİS EDİLEBİLİR

No Response to "Avcı sosu,Avcı sosu nedir? avcı sosu nerelerde kullanılır?Avcı sosu tarifi,yapılışı"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri