Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Karides sosu,Karides sosu tarifi,yapılışı,karides sosu nasıl yapılır?


KARİDES SOS
MALZEME ; 1 LİTRE
800 ml  Beşamel sos                                             300 ml  Balık suyu
200 ml Çiğ krema                                                 75 gram Karidesli tereyağ
25 gram Margarin                                                 100 gram Karides ayıklanmış
1  Çay kaşığı tuz                                                   1  Çay kaşığı kırmızı toz biber
1         Çimdik taze çekilmiş beyaz biber

YAPILIŞI ;Beşamelsosu,balık suyunu ve kremayı derin bir tavaya koyup,kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar spatula ile dibini tutmaması için sürekli karıştırın.Oluşan kefi alın.Sosu ateşten alıp,içine karidesli tereyağını katın ve karıştırın.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Bir tavada margarini eritin.Karidesleri ilave edip ısıtın ve sosa katın.Tuz ve karabiberini katıp sosu kontrol edin.Sosa biraz kırmızı toz biber ilavesiyle tamamlayın.
NOT ;BU SOS HAŞLANMIŞ VE FIRINDA PİŞİRİLMİŞ BALIKLARIN YANINDA SERVİS EDİLİR.

No Response to "Karides sosu,Karides sosu tarifi,yapılışı,karides sosu nasıl yapılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri