Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Domates sosu tarifi,makarna sos tarifleri,değişik makarna sosları


DOMATES SOSU
MALZEME ;5 LİTRE
300 gram margarin                                          400 gram havuç (küp şeklinde)
200 gram kereviz (küp şeklinde)                     40 gram rendelenmiş soğan
1 Adet ince kıyılmış sarımsak                          1 Adet defne yaprağı
1 Dal taze kekik                                               400 gram UN
600 gram domates püresi                                 50 gram toz şeker
½ Çay kaşığı tuz                                               1 Çimdik karabiber
3 lt et suyu

YAPILIŞI ;Derin bir tavada margarini kızdırın.Havuç,kereviz,defne yaprağı,taze kekik,soğan ve sarımsağı ilave edip hafifçe kızartın.Unu katıp,sarı meyane kıvamına gelinceye kadar pişirip soğumaya bırakın.Domates püresini ekleyip karıştırın.Et suyunu bir taşım kaynatın.Sıcak et suyunu,hazırladığınız un karışıma pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak ilave ediniz.Şekeri katıp, tuz ve karabiberi ilave edip kısık ateşte 1 saat dibine tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin.Oluştukça kefini alın.İnce bir süzgeçten geçirip,süzün.Sosun kabuk bağlamaması için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın.Servise hazır hale gelmiştir.

No Response to "Domates sosu tarifi,makarna sos tarifleri,değişik makarna sosları"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri