Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Milanez sos tarifi,milanez sos nasıl yapılır? nerede kullanılır?


MİLANEZ SOS
MALZEME ; 1/2 LİTRE
50 gram margarin                                                
1 Çay kaşığı karabiber                                          
1 Çay kaşığı tuz
 200 gram ince doğranmış mantar
100 gram dana janbon
200 gram domates 
½   ince kıyılmış maydanoz
                                        
YAPILIŞI ;Margarini derin bir tavada eritin.Yağ kızınca mantarları ilave edip rengi biraz dönünceye kadar sote edin.Dana janbonu,domatesi ekleyin.Sosu bir taşım kaynatıp ateşi kısın.Kısık ateştekoyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar yaklaşık 10 dk pişirin.Tuz ve karabiberini ekleyip,ince kıyılmış maydanozuda ekleyerek servis yapınız.

No Response to "Milanez sos tarifi,milanez sos nasıl yapılır? nerede kullanılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri