Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Bolonez sos bolonez sos tarifi,bolonez sos nasıl yapılır?


BOLONEZ SOS
MALZEMELER ; 1 LİTRE
100 gram margarin                                          250 gram yağsız dana kıyması
20 gram rendelenmiş soğan                             1 Diş ince kıyılmış sarımsak
400 gram rendelenmiş domates                       4 Adet ince dilimlenmiş çarliston biber
½ Çorba kaşığı tuz                                           1 Adet defne yaprağı
45 ml Domates sosu

YAPILIŞI ;Margarini bir tavada kızdırın.Yağ kızınca kıymayı ilave edip rendelenmiş soğan ve sarımsak’ı ekleyip 5 dk sürekli karıştırarak kavurun.Domates ve çarliston biberleride  katarak bir taşım kaynatın.Ateşi kısın,15 dk daha pişirip,içine tuz,karabiber,ve defne yaprağı ilave edin.Önceden hazırlanan domates sosunu katın.Kısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos elde edinceye kadar pişirip ateşten alın.Servise hazır hale gelmiştir.

No Response to "Bolonez sos bolonez sos tarifi,bolonez sos nasıl yapılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri