Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Alatlı pilavı,Alatlı pilavı tarifi,yapılışı

Alatlı Pilav tarifi
için Malzemeler :
Yarım kilogram koyun eti
Yarım kilogram bulgur
1 adet soğan
Tereyağı
1 su bardağı nohut
1 çay bardağı besni üzüm
Tane karabiber
Karanfil

Alatlı Pilav
yemeğinin hazırlanışı:

Alatlı pilav baharatlı pilav demektir. Önce kuzu etini beş çeşit baharat, tane karabiber ve karanfil ile terbiye yapın. Daha sonra etleri su ilavesi ile pişirin. Aynı karışım ile ince doğranmış soğanı da terbiye yapın. Birkaç saat sonra soğanı tereyağında soteleyin. Üzerine eti daha sonra nohutu ve üzümü ilave edip. Tuzunu ayarlayıp et suyu ilavesi ile pişirin. En son kızarmış tereyağı dökerek sıcak servis yapın.

No Response to "Alatlı pilavı,Alatlı pilavı tarifi,yapılışı"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri