Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Robert sosu,Robert sosu tarifi,yapılışı,robert sosu nerede kullanılır?


ROBERT SOSU
MALZEME ; 1 LİTRE
50 gram Margarin                                                   75 gram  Soğan ince kıyılmış
200 ml  Sek beyaz şarap                                         1 lt  Demi glace sos
5    gram Toz hardal                                               10   gram  Toz şeker
1 Çay kaşığı  Karabiber

YAPILIŞI ;Derin bir tavada margarini kızdırın ve soğanları ilave edip renk aldırmadan biraz sote edin.Beyaz şarabı ekleyin ve tavadaki karışımın 2/3 ‘ü kalıncaya  kadar çektirin.Demi glace sosu ekleyin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.Oluşan kefi alın.Toz hardalı biraz soğuk su ile açın ve şeker ile birlikte sosa karıştırın.Kaynatmadan tuz ve karabiberini ekleyip,ince bir süzgeçten geçirip süzün ve servise sunun.
NOT ;BU SOS IZGARA BALIKLARIN YANINDA SERVİS EDİLİR.

No Response to "Robert sosu,Robert sosu tarifi,yapılışı,robert sosu nerede kullanılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri