Malzemeler:
- 500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma
- 30 gr yumuşak margarin
- 2 közlenmiş salçalık biber
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- tuz, karabiber, kekik Hamur İçin:
- 75 gr margarin
- 2,5 su bardağı un
- tuz
- 1 yumurta
- yarım su bardağı su Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı
Hazırlanışı:
Hamuru için unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşak margarini ekleyin ve karıştırın. Yarım bardak suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin. Tavaya kıymayı, 2 kaşık margarinle kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ekleyip, kavurmaya devam edin. 2 yumurtayı unla çırpıp, kıymaya ilave ederek karıştırın ve ocağın altını kapatın. Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin. Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayıp, hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp, merdane ile kalıp büyüklüğünde açın. Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın ve kıymalı karışımı yayıp, üzerine biberleri yerleştirin. Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatıp, kenarlarını kesin. Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin ve hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Kıymalı Pay,Kıymalı pay tarifi,pay tarifi,kıymalı pay nasıl yapılır?



Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
No Response to "Kıymalı Pay,Kıymalı pay tarifi,pay tarifi,kıymalı pay nasıl yapılır?"
Yorum Gönder