Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Kıymalı Pay,Kıymalı pay tarifi,pay tarifi,kıymalı pay nasıl yapılır?

Malzemeler:
- 500 gr yağsız dana ve kuzu karışık kıyma
- 30 gr yumuşak margarin
- 2 közlenmiş salçalık biber
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yumurta
- tuz, karabiber, kekik
Hamur İçin:
- 75 gr margarin
- 2,5 su bardağı un
- tuz
- 1 yumurta
- yarım su bardağı su
Üzeri İçin:
- 1 yumurta sarısı

Hazırlanışı:
Hamuru için unu derin bir kaba alıp tuz, yumurta, yumuşak margarini ekleyin ve karıştırın. Yarım bardak suyu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru streç folyoya sarıp dinlendirin. Tavaya kıymayı, 2 kaşık margarinle kavurun. Tuz, karabiber ve kekik ekleyip, kavurmaya devam edin. 2 yumurtayı unla çırpıp, kıymaya ilave ederek karıştırın ve ocağın altını kapatın. Közlenmiş biberleri ince şeritler halinde kesin. Yuvarlak bir tart ya da fırın kalıbını yağlayıp, hamuru biri büyük diğeri küçük 2 parçaya ayırıp, merdane ile kalıp büyüklüğünde açın. Büyük hamuru kalıbın dibini ve kenarlarını kaplayacak şekilde kalıba yayın ve kıymalı karışımı yayıp, üzerine biberleri yerleştirin. Diğer hamuru üzerine düzgün bir şekilde kapatıp, kenarlarını kesin. Artan parçalardan dekoratif yapraklar kesip üzerini süsleyin ve hamurun üzerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 35 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

No Response to "Kıymalı Pay,Kıymalı pay tarifi,pay tarifi,kıymalı pay nasıl yapılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri