Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Hollandez sos,Hollandez sos tarifi,Hollandez sos nasıl yapılır? yapılışı


HOLLANDEZ SOS
      MALZEME ; 1/2 LİTRE
      500 ml  Tereyağ                                                         35 ml  Sirke
      8 Adet Tane beyaz biber dövülmüş                           3 Adet yumurta sarısı
      1 Çay kaşığı tuz                                                         1 Çay kaşığı limon suyu

YAPILIŞI ; Tereyağını bir tencereye koyup benmaride eritin.Oluşan kefi alıp ılık tutun.Sirkeyi ve beyaz biberleri bir tavaya koyun ve kısık ateşte suyunun hemen hemen tamamını çektirin.Ateşten alın.Soğumaya bırakın ve yaklaşık 25 ml su ilave edip karıştırınız.Yumurta sarılarını ekleyin ve benmaride sürekli çırparak pişirin.Pişince benmariden alın,sürekli çırpmaya devam ederek soğutun.Çırpmaya devam ederek eritilmiş tereyağını ekleyin.İnce bir süzgeçten geçirip süzün.Baharatını sadece tuz ilavesiyle ayarlayın.Limon suyunu katarak sosu tamamlayın.

No Response to "Hollandez sos,Hollandez sos tarifi,Hollandez sos nasıl yapılır? yapılışı"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri