Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

İslim kebabı,İslim kebabı tarifi,İstim kebabı nasıl yapılır?

Malzemeler:
- 600 gr kuzu kuşbaşı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 çorba kaşığı karabiber
- 1/2 adet limon
- 200 gr arpacık soğan
- 200 gr patlıcan
- 50 gr dolmalık biber
- 1/2 bardak zeytinyağı
- 200 gr domates
- 30 gr margarin
- 1 bardak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı karabiber

Hazırlanışı:
Limonun kabuğunu ve iç tarafında ki beyaz etli kısmını atın. Limonun kalan kısmını ince ince dilimleyin. Arpacık soğanlarını ayıklayıp, bütün olarak bırakın. Patlıcanları alacalı soyup, uzunlamasına dörde bölüp, çekirdekli kısımlarını alın ve iri parçalar halinde doğrayın. Dolmalık biberin sap ve çekirdekli kısmını çıkartıp, iri parçalar halinde doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra, iri zar şeklinde doğrayın. Maydanozu yıkayıp, kuruladıktan sonra, ince ince kıyın. Etlerin üzerine tuz ve biberi serpip karıştırın. Bir tencerenin dibine, tuzlanıp biberlenmiş kuzu etlerini koyun. Tencereyi bir kenara alın. Zeytinyağını bir tavada kızdırın. Sırasıyla arpacık soğanı, patlıcanı ve dolmalık biberi altlı üstlü pişirin. Sebzeleri havlu kağıt serili bir tabağa alıp yağlarını süzün. Tenceredeki etlerin üzerine sırasıyla limon dilimlerini, arpacık soğanı, domatesleri, patlıcan ve dolmalık biberleri dizin. Yağı küçük bir kapta orta ateşte eritin ve ateşten alıp, tenceredeki et ve sebzelerin üzerine dökün. Suyunu ilave edip, tencerenin kapağını kapatın. Etrafını, su ve unla hazırlayacağınız koyu bir bulamaçla kapatın. Ağır ateşte etler yumuşayana kadar yaklaşık 45-60 dakika pişirin ve sıcak olarak servis yapın.

No Response to "İslim kebabı,İslim kebabı tarifi,İstim kebabı nasıl yapılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri