Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Kadırga pilavı,Kadırga pilavı tarifi,yapılışı

KADIRGA PILAVI tarifi
için Malzemeler :
3 su bardagi Pirinc
1 yemek kasigi badem ici
1 yemek kasigi kus üzümü
1 yemek kasigi camfistigi
1 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi un
1 cay bardagi süt
2 yumurta
1 domates
Biraz dereotu,tuz
Rendelenmis kasar

KADIRGA PILAVI
yemeğinin hazırlanışı:
Pirincler biraz haslanir ve süzülür. Domatesler küp seklinde dogranir.Bir tavada badem ve cam fistigi kavrulur sonra kus üzümü eklenir. Hazirlanan bu karisim pirince eklenir.Dereotu ,tuz eklenir.Pilavlik kücük kaselere pay edilir. Ayri bir kapta un,süt ve yumurta cirpilir.Bu karisim pilavlarin üzerini örtecek kadar güveclere pay edilir. Üzerine kasar rendesi serpilip 100 °C 8-10 dakika pisirilir.

İstanbul pilavı,İstanbul pilavı tarifi,yapılışı,nasıl yapılır?

İstanbul pilavı tarifi
için Malzemeler :
2 su bardağı pirinç
100 gr badem
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı safran
2 adet kesme şeker
Haşlanmışl tavuk eti
1 çay bardağı bezelye
3 su bardağı su
1 tutam zencefil
Antep fıstığı,tuz

İstanbul pilavı
yemeğinin hazırlanışı:
2 su bardağı pirinci ayıklayın. Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. 100 gram bademin kabuklarını soyun. 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın. Pirinci ekleyin. Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 3 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin. Antepfıstığı serpip servis yapın.

Sebzeli börek tarifi,yapılışı,havuçlu ıspanaklı börek tarifi

sebzeli börekMalzemeler,

2 adet yufka

2 adet orta boy havuç

Yarım kilo ıspanak

Yarım çay bardağı süt

1 adet yumurta

1 yemek kaşığı sıvıyağ

2 adet domates

1 tatlı kaşığı susam

1 çay kaşığı tuz


Hazırlanışı,


Havuçların kabuğunu soyup incecik rendeleyin.
Ispanakları bol suyla yıkayıp incecik doğrayın.
Ispanak ve havucu karıştırın.
Kâsede; yumurta, süt ve sıvıyağı iyice karıştırın.
Yufkaları tam ortadan ikiye bölün.
Düz bir zeminde iki yufka parçasını üst üste koyun.
Yumurtalı harcı yufkaya sürün.
Yufkanın tam ortasında ıspanaklı harcı yatay biçimde yayın.
Rulo şeklinde sarın.
Kalan yufkalar için de aynı işlemi yapın.
Fırın tepsisini yağlayıp rulo börekleri tepsiye dizin.
Kalan yumurtalı harcı böreklerin üzerine dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Börekler pişerken sosunu hazırlamak için domatesleri rendeleyin.
Küçük bir tavaya domates rendesini alıp içine tuz ve susamı ilave edin.
Kısık ateşte kıvamı koyulaşana kadar pişirin.
Pişen böreği fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra dilimleyin.
Üzerine domates sosu döküp servis yapın.

Tavuk köftesi,Tavuk köftesi tarifi,tavuk köftesi yapılışı

Tavuk köftesi tarifi resimli,tavuk köftesi nasıl yapılır?
Öğle ve akşam yemekleriniz için pratik, ekonomik ve lezzetli bir tarif: tavuk köftesi… Özellikle çocuklar için yanında patates kızartmasıyla hayır diyemeyecekleri bir seçeneğe çevirebilirsiniz.

Pratik Tavuk Köftesi


Malzemeler,

1 adet tavuk göğüs eti

1 adet orta boy kuru soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı doğranmış maydanoz

Damak tadınıza göre tuz, karabiber

Hazırlanışı,

Soğan ve sarımsağın kabuğunu soyun.

Mutfak robotunda; tavuk göğüs eti, soğan, sarımsak, maydanoz ve baharatları çekin.

Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp şekil verin.

Tavayı hafifçe yağlayıp kızdırın.

Köftelerin iki tarafını da pişirin.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun.

Kıymalı içli köfte tarifi,İçli köfte yapılışı,nasıl yapılır?

içli köfteKIYMALI ICLI KOFTE
Malzemeler;

Ici icin;500gr kiyma

3 sogan

sivi yag

tuz,karabiber,pul biber,kimyon

1 kasik salca(domates,biber karisik)

Yarim demet maydanos

Disi icin;

3 su bardagi ince bulgur

yeterince sicak su

1 yumurta

1,5 cay bardagi un

tuz

3 haslanmis patates

Sos icin;

4-5 dis sarmisak

2 limon suyu

1 corba kasigi tereyagi,pul biber

Yapilisi;

~~Once bulgur genis bir legene alinir,az tuz atilarak uzerine kisir yapiyor gibi kaynamis su dokulup uzeri kapatilir ve sismesi beklenir.

~~Bir tavaya yeteri kadar sivi yag alinir ve kizinca dogranmis soganlar ilave edilip kavrulur.Uzerine kiyma ilave edilip iyice kavrulur ve az salca ilave edilip baharatlar ve tuz ilave edilir bir kac dakika sonra ocak kapatilir daha sonra icine yarim demet maydanos dogranir ve ic harc sogutulur.

~~bulgur guzelce sisince ve biraz soguyunca legenin agzi acilir ve yumurta,un ve haslanmis patates rendesi ilave edilip guzelce yogrulur hamur haline getirilir.tuzu bakilip ayarlanir istege gore biber salcasi veya pul biber ilave edilirse regi daha kirmizi olur ama ben eklemedim.

~~Hamur haline getirdigimiz bulgur elde yuvarlanip esit buyukluklerde yuvarlak parcalara ayrilir ve parmaklarla ici oyulur Yuvarlanan bezelere sekil verirken eller suya batirilir ki guzel ve kolay sekil verebilelim.,icine hazirladigimiz ic harcindan kucuk bir kasik yardimiyla ici doldurulur ve agzi buzulerek uzeri kapatilir.Yan duvarlarin kalinliginin ayni yapilmasina ve ince yer birakilmamaya dikkat edilir yoksa kizartirken koftelerimis catlar ve ic malzeme disari cikabilir.

~~Koseleri sivri bir sekilde elle duzeltilir butun malzeme bitince icli koftelerimiz kizgin yagda ve derince bir kapta iki yuzude kizarana kadar kizartilir yalniz surekli karistirilmaz yoksa koftelerimiz parcalanir..Yagdan alinan koftelerim icin sos yapilir limonsuyu ve ezilmis sarmisaklar karistirilir.Tereyagi tavaya alinir ve pul biber ilave edilip kizartilir o da bir kaba alinir.

~~Servis yaparken icli koftelerimizi limon suyu ve tereyagi kasikla uzerine dokulerek yenir.

Sebze kebabı,Sebze kebabı tarifi,yapılışı

SEBZE KEBABI için gerekli malzemeler

      1 adet ufak karnabahar / haşlanmış
    *
      500 gr. Patates
    *
      500 gr. Havuç
    *
      250 gr. Ispanak veya Pazı
    *
      1 Demet taze soğan
    *
      1 Demet maydanoz
    *
      2 Yumurta
    *
      1 Çorba kaşığı dolusu un
    *
      1 Çay bardağı sıvı yağ
    *
      Tuz Karabiber


İçi :

   
      250 gr. Kıyma
    *
      1 Soğan rendesi
    *
      1 Çay bardağı bulgur (ince)
    *
      1 Çay bardağı ceviz
    *
      1 Kaşık sıvı yağ
    *
      Kırmızı biber
    *
      Tuz Karabiber Kimyon

YAPILIŞI :


Karnabahar Patates ve havuç haşlanır bir kaba rendelenir içine ince kıyılmış ıspanak taze soğan maydanoz tuz karabiber 2 yumurta 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı sıvıyağ konur karıştırılır. Yağlanmış tepsiye yarısı yayılır arasına bir tavada 1 kaşık yağda soğan ve kıyma sotelenir hiç suyu kalmayınca bulgur konur tavanın kapağı kapatılır

10 dk. bekletilir bulgurlar etin sıcaklığı ile yumuşar baharatı ve ceviz konur karıştırılır. Tepsideki sebzelerin üzerine yayılır kalan sebzeli harç üzerine yerleştirilir orta hararetli fırında 20 da. pişirilir üzerine kaşar peynir rendesi serpilir.

Not: Arasına yeşil mercimek sotelenip konulabilir.

Yumurta sosu,Yumurta sosu tarifi,yapılışı,yumurta sosu nasıl yapılır?


YUMURTA SOSU
MALZEME ; 1 LİTRE
800 ml  Beşamel sos                                          50 gram  Tereyağı
100 ml  Çiğ krema                                            4 Adet katı doğranmış yumurta
    1  Çay kaşığı tuz                                            1 Çay kaşığı karabiber
1         Çay kaşığı kırmızı toz biber

YAPILIŞI ;Sıcak beşamel sosa tereyağı ve kremayı katıp iyice karıştırın.Doğranmış küp şeklinde yumurtaları ilave edin.Tuz ve karabiberi ilave edip sosu kontrol edin.Sosa biraz kırmızı toz biber ekleyerek sosu tamamlayın.
NOT ;BU SOS HAŞLANMIŞ BALIKLAR İLE SERVİS EDİLMEKTEDİR.

yemek tarifleri yemek tarifleri