İstanbul pilavı tarifi
için Malzemeler :
2 su bardağı pirinç
100 gr badem
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı safran
2 adet kesme şeker
Haşlanmışl tavuk eti
1 çay bardağı bezelye
3 su bardağı su
1 tutam zencefil
Antep fıstığı,tuz
İstanbul pilavı
yemeğinin hazırlanışı:
2 su bardağı pirinci ayıklayın. Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. 100 gram bademin kabuklarını soyun. 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın. Pirinci ekleyin. Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 3 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin. Antepfıstığı serpip servis yapın.
İstanbul pilavı,İstanbul pilavı tarifi,yapılışı,nasıl yapılır?
02:39
Bitkisel Hayat
Posted in
Pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
No Response to "İstanbul pilavı,İstanbul pilavı tarifi,yapılışı,nasıl yapılır?"
Yorum Gönder