KADIRGA PILAVI tarifi
için Malzemeler :
3 su bardagi Pirinc
1 yemek kasigi badem ici
1 yemek kasigi kus üzümü
1 yemek kasigi camfistigi
1 yemek kasigi tereyagi
2 yemek kasigi un
1 cay bardagi süt
2 yumurta
1 domates
Biraz dereotu,tuz
Rendelenmis kasar
KADIRGA PILAVI
yemeğinin hazırlanışı:
Pirincler biraz haslanir ve süzülür. Domatesler küp seklinde dogranir.Bir tavada badem ve cam fistigi kavrulur sonra kus üzümü eklenir. Hazirlanan bu karisim pirince eklenir.Dereotu ,tuz eklenir.Pilavlik kücük kaselere pay edilir. Ayri bir kapta un,süt ve yumurta cirpilir.Bu karisim pilavlarin üzerini örtecek kadar güveclere pay edilir. Üzerine kasar rendesi serpilip 100 °C 8-10 dakika pisirilir.
Kadırga pilavı,Kadırga pilavı tarifi,yapılışı
02:42
Bitkisel Hayat
Posted in
Pilavlar
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
No Response to "Kadırga pilavı,Kadırga pilavı tarifi,yapılışı"
Yorum Gönder