Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Sebze kebabı,Sebze kebabı tarifi,yapılışı

SEBZE KEBABI için gerekli malzemeler

      1 adet ufak karnabahar / haşlanmış
    *
      500 gr. Patates
    *
      500 gr. Havuç
    *
      250 gr. Ispanak veya Pazı
    *
      1 Demet taze soğan
    *
      1 Demet maydanoz
    *
      2 Yumurta
    *
      1 Çorba kaşığı dolusu un
    *
      1 Çay bardağı sıvı yağ
    *
      Tuz Karabiber


İçi :

   
      250 gr. Kıyma
    *
      1 Soğan rendesi
    *
      1 Çay bardağı bulgur (ince)
    *
      1 Çay bardağı ceviz
    *
      1 Kaşık sıvı yağ
    *
      Kırmızı biber
    *
      Tuz Karabiber Kimyon

YAPILIŞI :


Karnabahar Patates ve havuç haşlanır bir kaba rendelenir içine ince kıyılmış ıspanak taze soğan maydanoz tuz karabiber 2 yumurta 1 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı sıvıyağ konur karıştırılır. Yağlanmış tepsiye yarısı yayılır arasına bir tavada 1 kaşık yağda soğan ve kıyma sotelenir hiç suyu kalmayınca bulgur konur tavanın kapağı kapatılır

10 dk. bekletilir bulgurlar etin sıcaklığı ile yumuşar baharatı ve ceviz konur karıştırılır. Tepsideki sebzelerin üzerine yayılır kalan sebzeli harç üzerine yerleştirilir orta hararetli fırında 20 da. pişirilir üzerine kaşar peynir rendesi serpilir.

Not: Arasına yeşil mercimek sotelenip konulabilir.

No Response to "Sebze kebabı,Sebze kebabı tarifi,yapılışı"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri