Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

İstanbul pilavı,İstanbul pilavı tarifi,yapılışı,nasıl yapılır?

İstanbul pilavı tarifi
için Malzemeler :
2 su bardağı pirinç
100 gr badem
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çay kaşığı safran
2 adet kesme şeker
Haşlanmışl tavuk eti
1 çay bardağı bezelye
3 su bardağı su
1 tutam zencefil
Antep fıstığı,tuz

İstanbul pilavı
yemeğinin hazırlanışı:
2 su bardağı pirinci ayıklayın. Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin. Yıkayıp, suyunu süzün. 100 gram bademin kabuklarını soyun. 2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın. Pirinci ekleyin. Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin. 3 su bardağı su ilave edin. Kısık ateşte 15 dakika pişirin. Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin. Antepfıstığı serpip servis yapın.

No Response to "İstanbul pilavı,İstanbul pilavı tarifi,yapılışı,nasıl yapılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri