Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Safranlı midye sosu,safranlı midye sosu tarifi,safranlı midye sos nasıl yapılır?

Safranlı Midye Sos:

Kabuklu Canlı Midye 900 gr
Beyaz Şarap 150 gr
Arpacık Soğanı 2 ad
Tereyağı 25 gr
Sarımsak 2 ad
Mısır unu 10 gr
Krema 300 gr
Safran 1 tutam
Limon Suyu 1/2 ad
Yumurta Sarısı 1 ad
Maydanoz
Tuz - Karabiber

Midyeler tencereye konur. Beyaz şarap ve arpacık soğan ilave edilir. Kapak kapatılır ve yüksek ateşte 5-10 dakika pişmeye bırakılır. Midyeler açıldığı zaman tencereden alınır. Kalan su bir tavaya aktarılır ve yarısı buharlaşana kadar çektirilir. 4-5 adet midye bir kenara alınır diğerlerinin içleri çıkartılır. Bir başka tavada tereyağı eritilir sarımsakla sotelenir. Mısır unu ilave edilir. Bu karışım hemen midye suyunun olduğu tencereye aktarılır üzerine krema eklenir. Safran ilave edildikten sonra tuz ve karabiber ile tatlandırılır. Kısık ateşte sos kalınlaşıncaya kadar çektirilir. En son limon suyu ve yumurta sarısı konur. Midye içleri de eklenerek bi karıştırılır ve servis edilir.

No Response to "Safranlı midye sosu,safranlı midye sosu tarifi,safranlı midye sos nasıl yapılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri