Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Kıymalı Tepis böreği,kıymalı tepsi böreği tarifi,kıymalı börek

Hamur İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- aldığı kadar un (açmak için 1 su bardağı nişasta)
Üzeri İçin Malzemeler:
- 1 su bardağı sıvı yağ
Böreğin İçi İçin:
- 150 gr. dana kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 1- 2 sivri biber
- 1 demet maydanoz
- 1 küçük domates
- tuz, karabiber

Hamurun Hazırlanışı:
Bir tencerede 1 bardak süt, yarım bardak sıvı yağ, 1 yumurta, 1 çay kaşığı tuz ve kabartma tozu karıştırılır.Elenmiş un ile orta yumuşaklıkta bir hamur yapılır. 24 parçaya ayrılır.Hamur parçaları nişasta ile 10- 12 cm çapında açılıp araları tekrar nişastalanır ve 12 adedi üst üste konarak iki grup yapılır.Hamur grupları 35- 40 cm. çapında açılıp, birinci parça yağlanmış tepsiye yerleştirilir.Üzerine kıymalı harç konduktan sonra diğer parça üzerine kapatılır ve hafifçe bastırılır. Börek istenilen şekilde dilimlenir. Üzerine 1 su bardağı az kızdırılmış sıvı yağ kaşık kaşık dökülür.Orta ısılı fırında 170- 180 derecede pembe renkte pişirilir.
Börek İçinin Hazırlanışı:
Küçük doğranmış soğan, biber ve maydanoz sapları 2 kaşık yağ ile hafifçe kavrulur.Kıyma ilave edilir, daha sonra domates rendelenir. Suyunu çekince ateşten alınıp tuz, karabiber ve doğranmış maydanoz yaprakları konur, karıştırılır.

No Response to "Kıymalı Tepis böreği,kıymalı tepsi böreği tarifi,kıymalı börek"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri