Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Beşamel Sos ,Beşamel sos tarifi,beşamel sos nasıl yapılır?


BEŞAMEL SOS
MALZEME ; 5 LİTRE
450 gram margarin                                              450 gram UN
5 litre süt                                                              125 gram rendelenmiş soğan
2 Adet karanfil                                                     1 Adet defne yaprağı

YAPILIŞI ;Margarin ve unu derin bir tavada beyaz meyaneyi hazırlayın ve soğumaya bırakın.Süte,soğan,karanfil ve defne yaprağını ekleyip bir taşım kaynatın.ateşten alıp bir kenarda 5 dk dinlendirin.İnce bir süzgeçten geçirip süzün ve sütü meyanın içine, pütür oluşmaması için bir spatula ile sürekli karıştırarak yavaş yavaş ilave edin.30 dk kısık ateşte, dibini tutmaması için sürekli karıştırarak pişirin.Sosun kabuk bağlamaması  için üzerine eritilmiş margarin gezdirerek saklayın.

No Response to "Beşamel Sos ,Beşamel sos tarifi,beşamel sos nasıl yapılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri