Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

Maya çeşitleri,instant maya nedir? nasıl kullanılır? Hamur kabartma püf noktaları,hamur kabartma püf noktası

 Maya çeşitleri,instant maya nedir? nasıl kullanılır? Hamur kabartma püf noktaları,hamur kabartma püf noktası
 İyi bir hamurişi yapmanın sırrı doğru kabartmadır.
Hanımlar bugün çocuğunuzun okulda beslenme günü mü? Ya da misafiriniz mi gelecek? Canınız poğaça mı istedi? Bir türlü istediğiniz şekilde hamur kabarmıyor mu? İşte sizler için hamur en güzel şekilde nasıl kabartılır onu araştırdık. Önce hamurun kabarması yani mayalanması ne demek? Mayanın, su ile yoğrulan una karıştırılarak, elverişli ortamda dinlendirilmesi sonucunda kabarması işlemine ‘mayalandırma’ denir. İçerik yapısına ve kullanım şekline göre farklılık gösteren başlıca 3 maya çeşidi vardır.

Yapısında %70 su içeriği bulunduğu için yaş maya olarak adlandırılan bu maya çeşidi, 4 derece soğukta saklanır. Dayanma süresi ise 3-4 haftadır.

Kullanım şekli:

Maya, tuz, toz şeker ılık suda eriyene dek karıştırılır. 15 dakika dinlendirilip una eklenir.

Aktif kuru maya

Yapısında %12-15 su içeriği bulunan aktif kuru maya, ılık ya da sıcak suda eritmek için idealdir.

Kullanım şekli:

Maya, tuz, toz şeker ılık ya da sıcak su ile karıştırılır. 15 dakika dinlendirilip una eklenir.

İnstant maya
Granül yapıya sahip instant maya, hemen çözülebilir oluşuyla kullanımı da oldukça pratiktir.

Kullanım şekli: Maya, una eklenerek kullanılır 

No Response to "Maya çeşitleri,instant maya nedir? nasıl kullanılır? Hamur kabartma püf noktaları,hamur kabartma püf noktası"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri