Tüm Kategoriler

Et Yemekleri

product

Et yemeği tarifleri |

Börekler poçalar

product

Börek ve poça tarifleri |

Kekler Pastalar

product

Kek ve Pasta Tarifleri |

İskender kebabı,İskender kebabı tarifi,İskender kebabı nasıl yapılır?

Tarifi vermeden söylemek istediğim birşey var.Servisten önce iskender kebabınızın üzerine mutlaka tereyağı eritip dökün. :))


skender Kebabıİskender Kebabı
Malzemeler:
- yarım kilo kuşbaşı et
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 3 adet domates
- 2 adet sivri biber
- tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı salça
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 adet pide
- 1 çay kaşığı tereyağı
Üzeri İçin
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 2 çorba kaşığı tereyağ

Hazırlanışı:

Eti tencereye alın. Soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayın. Sivribiber ve domatesleri küp küp doğrayıp birlikte tencereye ekleyin. Salça,tuz ve karabiberi ilave edin. Domateslerin suyu çekene dek kısık ateşte pişirin. Sıcak suyu ekleyip sebzeler iyice yumuşayana kadar pişirin. Sonra ocağın altını kapatıp pidenin üzerine tereyağını sürün. Kare biçiminde kesin. Etleri pişirdiğiniz suyu pidenin üzerine dökün.Daha sonra etleri dizin.Etlerin yanına yoğurt koyun. Tereyağını eritip, etlerin üzerinde gezdirin ve sıcak olarak servis yapın.

No Response to "İskender kebabı,İskender kebabı tarifi,İskender kebabı nasıl yapılır?"

Yorum Gönder

yemek tarifleri yemek tarifleri