ROBERT SOSU
MALZEME ; 1 LİTRE
50 gram Margarin 75 gram Soğan ince kıyılmış
200 ml Sek beyaz şarap 1 lt Demi glace sos
5 gram Toz hardal 10 gram Toz şeker
1 Çay kaşığı Karabiber
YAPILIŞI ;Derin bir tavada margarini kızdırın ve soğanları ilave edip renk aldırmadan biraz sote edin.Beyaz şarabı ekleyin ve tavadaki karışımın 2/3 ‘ü kalıncaya kadar çektirin.Demi glace sosu ekleyin ve kısık ateşte uygun kıvama gelinceye kadar pişirin.Oluşan kefi alın.Toz hardalı biraz soğuk su ile açın ve şeker ile birlikte sosa karıştırın.Kaynatmadan tuz ve karabiberini ekleyip,ince bir süzgeçten geçirip süzün ve servise sunun.
NOT ;BU SOS IZGARA BALIKLARIN YANINDA SERVİS EDİLİR.
No Response to "Robert sosu,Robert sosu tarifi,yapılışı,robert sosu nerede kullanılır?"
Yorum Gönder